lauantai 14. toukokuuta 2016

14.5.

Tässä on nyt kuumeiltu ja flunssailtu oikein urakalla ja sairaalassakin vierailtu. Mun työpaikka on vanhaan varastohalliin rakennetu toimisto, eikä siellä ole ilmastointia lainkaan. Mun pomot uskoo, että mun sairastelut johtuu toimiston ilmasta..
   Viimeviikolla työstin meijän yritykselle exhibition rangea eli tuoteluetteloa missä näkyy heidän tuotteensa ja niiden hinnat sekä muut tiedot. Tuota lähetetään ja esitellään asiakkaille sitten sähkköisesti pdf muodossa mikä on sitten tosi kätevää ja uudenaikaista.  Samalla sain suunnitella myös uusiks heidän flyerinsä.
Uutta meidän toimistolla on uudet ranskalaiset opiskelijat. He on täällä myös 8 viikkoa ja tekee lähinnä jotain järjestelytöitä exelillä ja wordillä. He ei puhu hyvää englantia enkä usko, että he ymmärtävät puoliakaan mitä heille puhutaan, mutta tosi hymyileväisiä ne ainakin on.
   Töissä oon oppinu käyttämään enemmän illustraattoria kuin osin ikin kuvitellu. Osaan tehä kaikenlaista ja nyt alkaa vasta tajuamaan mitä Joni puhui sen tunneilla. Myös InDesign luonnistuu entistäkin paremmin. Hassu juttu on se, että toinen pomo tykkää enemmän että käytän illustraattioria kun toinen taas tykkää enemmän että käyttäisin InDesignia. Photoshoppia en ole käyttänyt muuten kuin Plymouth Tean pakettien tekemiseen, koska kukaan muu ei osaa käyttää toimistolla Photoshoppia yhtä hyvin kuin minä, mikä ihmetyttää vähän. Kaikki mitä pitää viimeistellä Photoshopilla niin laitetaan mulle, kun osaan sen rivakasti tehdä. Huomaa, että on sitä koulussa jotain oppinut.
   Sain vihdoinkin Plymouth Tean ulos työpaikan Macilta ja omalle kovolle. Tässä on nyt miltä uudet paketit näyttävät. Tekstiä on vaihdettu ja lisätty, sekä uusien makujen paketit on kokonaan väritetty uusiksi, joten nuo yksiväriset paketit on melkein kokonaan mun käsialaa. Myös vanhoihin makuihinkin tein uudistuksia, kuten pohjakuvia vaihdoin sekä logoa ja sen ympärillä olevaa tekstiä piti muuttaa ja muotoilla.



Nämä alhaalla olevat ovat uusia makuja, joden kanssa touhusin enemmän. 
 

maanantai 9. toukokuuta 2016

9.5.

Viimeinen kokonainen viikko alkaa huomenna.
Yritin työpaikan koneelta kaivaa duuneja mitä oon tehny kuluneen jakson aikana. Niitä löyty paljon, mutta mulla on onglema tietokoneen kanssa saada niitä mun kovalevylle.. 
Näyttöä oon alettu pikkuhiljaa suoritamaan. Mun pomo työpaikalla on todella kiireinen eikä kerkee mun kanssa paljoakaan puhumaan työpäivinä, jos ollenkaan. Teen siis mun näytön vapaa-ajalla ja saan tehä sen vapaammin. Oon alkanu ottelemaan valokuva nyt sitten enemmän. Tän jakson aikana en oo kameraa kantanu mukana ollenkaan. Nyt pitäisi sitten urakalla räpsiä kuvia.









lauantai 30. huhtikuuta 2016

30.4.

Tässä on ollut pari viikkoa ankaraa työntekoa. Tuntuu, että vapaa-aikakin loppuu kesken. Pitäisi kerkeä lukemaan yliopiston pääsykokeisiin sekä urheilemaan ja tapaamaan ystäviäkin.
Viimeisimpiä työtehtäviä on ollut tehdä käyntikortti Delta Autolle ja tehdä valtava katu kyltti yritykselle jonka nimeä en muista, heh.
Tällä hetkellä duunailen töissä meidän yritykselle lehtistä, missä esitellään kaikki tuotteet mitä meiltä voi ostaa. Siinä sivussa työstän myös uusia flyereitä intrinitylle.
   Valokuvaus näyttönä kuvaan meidän tuotteita juurikin tuohon tuote lehtiseen. Myös ensviikolla otan kuvia meidän sosiaaliseen mediaan. Saa nähdä mitä kaikke julkastaan sitten ja mitä muuta kuvailtavaa mulle keksitäänkään.
  Kauhean kauniit ilmat on ollut. Sinänsä sääli, että joutuu istumaan toimistolla jokapäivä 9-17...

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Puolivälissä

Noniiin, täällä on nyt eletty kuukausi ja aika on menny kuin siivillä. Tuntuu ihan ku täällä ois ollu jo ikuisuuden, mutta samalla on fiilis, että vastahan sitä tänne tuli.
Viimeviikolla ei ollu työpaikalla paljoakaa tekemistä, joten harjottelin lähinnä mun illustrator taitoja. Tehtiin niin että mun pomo anto mulle aina päivän mittaan abstrakteja sanoja, joista mun piti sitten muotoilla jotain mitä mulla siiä tulee mieleen. Ihan mielenkiintoista.
   Oon saanu paljon kavereita täältä. Täällä on ihmeen helppoa saada uusia ystäviä, kaikki on niin avoimia ja ystävällisiä. Tossa mun yks kaveri vei mua kattomaan ja ruokkimaan villihevosia Plymouthin ulkopuolelle. Aluksi ne olikin oikein kivoja, mutta lopuks sainkin kunnon potkasun kankkuun niiltä. Nyt on kankussa niin iso mustelma ettei kukaan usko vaikka kertoisin.  Kyllä täältä irtoaa hauskoja tarinoita mitä voi sitten kertoa saunassa muille.
   Töissä harjotelen myös tekemään fontteja käsin ja treenata vähän piirtämistä muutenkin, ettei unohdu miten käsin sitten tehdäänkään. Vielä on paljon petraamista.


lauantai 9. huhtikuuta 2016

Suoraan painosta





Tässä on sitten edellisviikon suorituksia. Firetec sai uudet kyltit. Kaksi kylttiä puuttuu, niitä en ole saanut kuvattua. Myös Delta Auto sekä BMS tai omat kylttinsä ja ne roikkuu jo seinillä sekä ikkunoissa. On kyllä palkitsevaa kun näkee oman työnsä oikeasti käytössä.
   Tälläviikolla tein Plymouth Tea - tee paketteja. Ne tulee pian painosta, Saataa olla että tuon tuota teeetä paketeissaan kovasti tuliaisiksi Suomeen ja voin sanoa, että suunnittelin tuon paketin.
Töisssä teen paljon myös typografia sekä graafisia harjoituksia, mitä pomot antaa mulle. He antavat jonkun asian, yleensä joku abstraktin, ja minun pitää luoda tunnissa siitä oma toteutus.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevättä rinnassa



Täällä Englannissa aurinko pilkistelee yhä useammin. Vaikka melkein joka päivä sataa, on päivissä aurinkoisiakin hetkiä. 
   Työpäivät on alkanut sujumaan ja ensimmäiset mun tekemät kyltit tuli painosta ja sain nähdä ne viime perjantaina toimistolla. Tulevalla viikolla ne pistetään kadun varteen sekä talon seiniin. Laitan sitten kuvan niistä kun kun pääsen toimistolle. Tulevalla viikolla myös pääsen harjottelemaan tekemään töitä nopealla tahdilla. Mun ohjaaja töissä sanoi, että jo perjantaina osin yhtä nopea tekemään projekteja kuin he. Eli esimerkiksi käyntikortti 15 minuutissa tai vaikka kaksipuolinen flyeri 30 minuutissa. Tällä tapaa firma tienaa hurjasti. Näillä näkymin töitä tulee  olemaan paljon huomisesta alkaen. 
   Viimeviikolla mun toinen pomo vei mut aamiais kokoukseen, missä oli monesta paikallisesta firmasta edustaja ja jokainen esitteli vähän omaa bisnestä aamupalan ääressä. Sain minäkin esitellä sitten itseni ja mitä teen meijän firmassa. Pääsin samalla oikean englantilaisen aamiaisen makuun. 





torstai 31. maaliskuuta 2016

Lomailun jälkeistä fiilistelyä

Bank holiday on nyt ohi ja pääsin työskentelemään melkein kokonaisen työviikon tällä viikolla. Nyt on ensimmänen viikko täällä Englannissa mennykki ja innolla tulevia viikkoja kohden mennään.
   Työpaikka on just semmosta mitä kuvittelinkin sekä työkaverit vielä mukavempia kun ikinä ois voinu toivoa. Mun host perhe yltää samalle tasolle kuin työkaverit ja mun huoneen ikkunasta näkee monta kilometriä kauniille joelle, missä on purjeveneitä parkissa. Plussana myös se, että aurinko laskee aina mun ikkunan alle mikä tekee näkymästä kaks kertaa komeemman.
Kyllä täällä kelpaa asustella.
  Töissä oon suunitellu paljon kylttejä yrityksille. Kyltit laitettiin tänään painoon ja suurin osa niistä on parin metrin kokoisia ja tulee muunmuassa tienvarsiin, yritysten ikkunoihin sekä yritysten vastaanottoihin. Kyllä pian kelpaa kävellä kaupungilla kun voi kattella kuinka omatekemät kyltit koristaa tienvarsia!